24 آذر 1397 - 14:23 شناسه خبر: 7341 نسخه چاپی

الزامات جدید سازمان غذا و دارو برای برچسب گذاری غذاهای تراریخته

الزامات جدید سازمان غذا و دارو برای برچسب گذاری غذاهای تراریخته
دکتر وحید مفید با اشاره به ابلاغیه اخیر به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور درباره مصوبات جلسه شورای ملی ایمنی زیستی در زمینه برچسب گذاری محصولات غذایی تراریخته تاکید کرد: منظور از برچسب گذاری این محصولات، درج عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" پس از نام جزء تراریخته در بخش ترکیبات ماده غذایی است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو  تاکید کرد: بنابراین از این به بعد در خصوص فرآورده های مشمول برچسب گذاری مانند سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه در صورتی که ماده غذایی شامل یا حاوی ماده اولیه با منشا تراریخته باشد، باید عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" در مقابل جزء تراریخته درج شود. 

دکتر وحید مفید افزود: بر اساس مصوبه شورای ایمنی زیستی کشور، درج هرگونه عبارت یا علامت دیگر به عنوان برچسب گذاری مستلزم کسب مجوز از شورای مذکور است و از آنجا که درج لوگو به تصویب این شورا نرسیده، لذا دیگر نیاز به درج لوگو نیست. 

وی تأکید کرد: در صورتیکه کارخانجات یا واحدهای تولیدی اقدام به چاپ برچسب یا طرح لوگو کرده اند، در حال حاضر نیازی به درج عبارت "اصلاح شده ژنتیکی" روی برچسب و بسته بندی نخواهد بود. 

مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت افزود: همچنین در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر ادعای عدم تراریختگی محصول را داشته باشد، باید فرم تعهدنامه عدم تراریختگی (دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت در خصوص موجودات زنده تغییر ژنتیک یافته و فرآورده های آن مرتبط با مواد غذایی) را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی ناظران در دانشگاه ها به آن به سهولت میسر باشد، نگهداری کنند. طبق این دستورالعمل از محموله های غیر تراریخته جهت راستی آزمایی تعهد عدم تراریختگی به طور تصادفی نمونه برداری انجام خواهد شد.